Bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini, katma değeri yüksek, nitelikli projeleri desteklemek amacıyla oluşturulan “İstanbul Teknik Üniversitesi Ödülleri” için başvurular başlıyor.

Alanlarında gelişmeye önemli katkıları olan, bilimsel mükemmeliyet ve/veya uygulama odaklı araştırmaları ile toplumsal katkı sağlayan İTÜ’lü ve/veya İTÜ dışından araştırmacıları ödüllendirmek amacıyla düzenlenecek olan “İstanbul Teknik Üniversitesi Ödülleri Programı” için başvurular başladı.

2022 Yılının Teması: “Sürdürülebilirlik”

Bu yıl “sürdürülebilirlik” temasıyla verilecek olan İTÜ Ödülleri, sürdürülebilirlik alanında bilimsel ve toplumsal fikir ve projelerin geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor.

İTÜ Ödülleri, yeni ve gelişmekte olan teknoloji alanlarına öncülük ederek, teknoloji geliştirme amacıyla üniversite-sanayi işbirliği modellerini kurgulayan; bu alanda proje, patent ve ürün odaklı çalışmalar yapan ve önemli katkılarda bulunan İTÜ’lü ve/veya İTÜ dışından araştırmacıların başvurularına açık olacak. Ödül ayrıca, mühendislik eğitimi için yenilikçi yaklaşımlar geliştirerek uygulayan İTÜ’lü akademisyenleri ve yardımcıları ödüllendirerek, başarılarını desteklemeyi hedefliyor.

Başvuru ve Değerlendirme Süreci

Özel, Hizmet ve Tematik Alan Araştırma Ödülleri olmak üzere dört başlıkta, on altı alt kategoride verilecek olan 2022 İTÜ Ödülleri için son başvuru tarihi 17 Ekim 2022’dir.

15-30 Kasım 2021 günü saat 19.00’da Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan programla ödüller sahiplerini bulacak.

Başvuru koşulları için tıklayınız.